GEKKE GEZICHTEN BOETSEREN – Petra de Haas GLIMMENDE DIEREN – Pollie Hogenboom ZELFPORTRET - Sylvia ten KLeij

PROGRAMMA

Ontvangst tussen 9.30 en 10.00 uur.

Je volgt elke dag twee verschillende workshops. Bij de groepsindeling houden we zoveel mogelijk rekening met de leeftijd en de vriendjes of vriendinnetjes waarmee je samen de workshops wilt volgen. De workshops duren telkens twee uur. Bij mooi weer lunchen we in de charmante binnentuin van het Kunstcentrum. Daarna is er tijd om lekker uit te razen en nieuwe energie op te doen voor de volgende workshop.

Tussen 16.30 uur en 17.00 uur mogen de kinderen worden opgehaald.

Klik op de foto's voor de workshops.

GEKKE GEZICHTEN BOETSEREN

Petra de Haas

Laat je fantasie werken en boetseer een gezicht dat je waarschijnlijk niet snel in het echt tegen zult komen. Bijvoorbeeld de neus, ogen, mond of oren op een rare plek. Grappig, angstaanjagend, treurig…alle soorten emoties kun je erin verwerken. Ga maar lekker los.

GLIMMENDE DIEREN

Pollie Hogenboom

We ontwerpen vreemde dierfiguren en knippen en snijden deze uit karton. Daarna beschilderen en beplakken we ze, plaatsen ze op een houder of in een lijstje en als laatste schilderen we er nog een glimmende laklaag overheen! Kijk ze eens glimmen!

ZELFPORTRET

Sylvia ten KLeij

Veel kunstenaars schilderen zichzelf, denk maar aan Rembrandt. De kunstenaar waar we dit jaar zoveel van horen. Een monoprint van jezelf maken is weer iets heel anders. Er is een drukpers voor nodig en rollers en inkt en een foto van jezelf. Hoe zul jij eruit zien aan het einde van de workshop?

WELKE HOED STAAT JE GOED?

Marije Mommers

In de tijd van Rembrandt droeg men hoofddeksels. Tegenwoordig zie je veel petjes en hoeden. In deze workshop maak je van een bestaande pet of hoed een EIGEN hoofddeksel! Er is veel gevarieerd materiaal aanwezig van draad tot leer van knoop tot veer. Verschillende manieren van werken kun je kiezen zoals: knippen, knopen, omwinden, naaien, plakken, uitrafelen, vastbinden, nieten en dan: succes!

SCHILDEREN als MATISSE

Lyda Bekker

Eerst een kleine introductie over het leven en het werk van de Franse schilder Henri Matisse, die na een leven lang schilderen knipsels ging maken. Naar zijn voorbeeld ga je zelf aan de slag met mengen van kleuren en knippen van sjablonen. Met de knipsels ontwerp je een zelf bedachte compositie en die schilder je met de kleuren die je hebt gemengd met acrylverf op doek.

TEKENEN OP ZAAL

Iemke van Dijk

Speciaal voor Museum De Lakenhal ontwierp ik eigentijdse glas-in-lood ramen. We maken een ronde door het vernieuwde museum waarbij ik iets zal vertellen over mijn werk. Daarna volgt een workshop tekenen op zaal, je maakt een tekening geïnspireerd op een collectiestuk van het museum.

TEKENEN OP ZAAL - Iemke van Dijk SCHILDEREN als MATISSE - Lyda Bekker WELKE HOED STAAT JE GOED? - Marije Mommers