MURAKAMI POP ART – Robbert Kiewiet MONOPRINT EN DAN 3D – Sylvia ten Kleij MOZAIEKEN IN KLEI A LA GAUDI - Petra de Haas

PROGRAMMA

Ontvangst tussen 9.30 en 10.00 uur.

Je volgt elke dag twee verschillende workshops. Bij de groepsindeling houden we zoveel mogelijk rekening met de leeftijd en de vriendjes of vriendinnetjes waarmee je samen de workshops wilt volgen. De workshops duren telkens twee uur. Bij mooi weer lunchen we in de charmante binnentuin van het Kunstcentrum. Daarna is er tijd om lekker uit te razen en nieuwe energie op te doen voor de volgende workshop.

Tussen 16.30 uur en 17.00 uur mogen de kinderen worden opgehaald.

Klik op de foto's voor de workshops.

MIXED MEDIA-3D

Petra de Haas

Oude schroefjes, lampjes, bouten, schroeven en moeren…. Wat moet je er eigenlijk mee? In deze workshop combineer je ze met verschillende materialen en maak je met tips van Petra een super gek en grappig beeld.

KRUKJES VAN KARTON

Christine Hanssen

Wist jij dat gewoon karton eigenlijk heel sterk kan zijn? Als je het maar op de goede manier in elkaar zet! In deze workshop snijd en vouw je een krukje (of is het een tafeltje?) van karton. Natuurlijk is hij pas af als je hem op je heel eigen manier hebt bewerkt. Om inspiratie op te doen kijken we naar het werk van verschillende (meubel)ontwerpers. En dan lekker aan de slag, want naast verf zijn er nog een heleboel andere materialen die je daarbij kunt gebruiken.

LINOLEUM DRUK

Sylvia ten KLeij

Veel druktechnieken zijn tijdens de 3 daagse al voorbij gekomen: ets, zeefdruk, monotype en stempelen. Dit jaar gaan we lino’s maken. Met guts snijd je je eigen patroon en dan in linoleum dan maak je enkel – en dubbelafdrukken op papier.

COLLAGE

Pollie Hogenboom

Karton! Wat kan je daar toch leuke dingen mee doen; we tekenen er op, knippen en snijden er vormen uit en plakken die weer op een ondergrond of niet... De kwast komt er ook aan te pas en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien is per kind verschillend!

SCHILDEREN À LA JONAS WOOD

Lyda Bekker

Wood schildert alles haast zonder diepte waardoor vormen scherp naar voren springen. Hierdoor en door zijn kleurgebruik en lekkere penseelstreek oogt zijn werk decoratief. In de workshop kijken we goed naar de schilderijen van Wood en laten ons inspireren door zijn kleuren, vormen, stippen, strepen en ruitjes.

OEPS! JE GAAT WERKEN MET GIPS!

Marije Mommers

Je experimenteert met gips en behangerslijm. Er kan verrassend materiaal aan worden toegevoegd waardoor toevallig kleine kunstwerkjes ontstaan. In het 2e deel van de bijeenkomst maak je van kranten een ruimtelijke vorm, die in het gips gedoopt wordt en er na het drogen heel wit uitziet.

STROOKJESTEKENINGCOLLAGE - Pollie Hogenboom 100 JAAR DE STIJL - Lyda Bekker SURPRISE